Rozmarínový Olejček pre Rast Vlasov




Opäť som tu s jedným na prípravu veľmi jednoduchým receptom. 

Moje vlasy sú zväčša všade, ale cca po 3 mesiacoch používania tohto olejčeka som zbadala dosť veľký rozdiel 😊 teda nie len, že prestali padať, ale cítim, že sú zdravé a vyživené...asi by to chcelo fotku, ale kedže sedím práve pod dekou s olejčekom na hlave tak nabudúce 😃

Olej používam v priemere 1x za týždeň, občas 2x, vždy pred umývaním vlasov. Ak je víkend a viem, že nikam nejdem (prípadne čiapka je ok 😃) olejček si dám už ráno a vlasy umyjem večer. Po práci ho stíham mať aspoň na 2-3 hodinky, než vlasy umyjem. 

Potrebné je len veľmi malé množstvo oleja, ktoré najskôr rozotriem v dlaniach a potom vmasírujem do pokožky hlavy, pozor nie do vlasov! tie by sa zbytočne zmastili a ani tri umytia by im dostatočne nepomohli. Ak budete mať po umytí vlasov mastný pocit, zistíte veľmi rýchlo, že ste oleja použili zbytočne veľa, prípadne ho nedostatočne vmasírovali. 

Recept: 

Postup: 
  • Vydezinfikujeme si flašťičku a to buď min. 60% alkoholom alebo prevarením vo vode
  • Priamo do fľašky si navážime oleje, dôkladne premiešame, prípadne pretrepeme a máme hotovo

Prečo kombinácia týchto olejov? 

Ricínový olej je plný vitamínu E, minerálov, proteínov a omega mastných kyselín. Obsahuje viac ako 80% kyseliny ricínoolejov, ktorá podporuje rast vlasov.  Antioxidanty v tomto oleji podporujú tvorbu keratínu, ktorý tvorí 88% štruktúry vlasov.

Konopný olej je taký malý zázrak, ktorý obsahuje viac ako 75 % nenasytených mastných kyselín, ktoré majú silné regeneračné a zvláčňujúce účinky (...popri ďalších) 

Najjemnejšie a najčistejšie získavanie bylinných extraktov je práve metódou CO2. Rozmarínový extrakt je silný antioxidant, ktorý sa používa najmä protu žlknutiu výrobkov, avšak rozmarín taktiež podporuje zdravie a rast vlasov. 

Zmes týchto esenciálnych olejov podporuje rast vlasov a je účinná voči problémom s lupinami. Oleje si môžete prispôsobiť svojmu typu vlasov. Prikladám tabuľku z internetu, kde sú myslím najviac používane oleje v starostlivosti o vlasy a tiež jednu skvelú webovú stránku s bylinkami, kde je pri každej popis na aký typ vlasov sa hodí http://www.chagrinvalleysoapandsalve.com/idascorner/ingredients/ingredients-faqs/hair-care-herbs/


Zdravým vlasom zdar! 😏

0 komentárov:

Zverejnenie komentára