Guľovačka v kuchyni 😊 a sneh po celej dlážke 😵
Moje prvé bomby sa podarili, všade to tu opäť super vonia...musela som sa obrniť štipkou trpezlivosti, lebo ako mi to išlo na začiatku krásne, nejako sa to asi v polovici zaseklo...ale o tom už viac v recepte:
+ plastové otváracie gule
miska
odmerka
váha
Postup:
- Roztopíme si bambucké maslo a necháme vychladnúť
- Zmiešame sypké ingrediencie
- Primiešame maslo a olej a zmes si rozdelíme na dve časti (teda ak chcete dvojaké bomby)
- Do prvej som pridala 30 kvapiek esenciálneho oleja Palmarosa a iba 5 kvapiek Ylang Ylang, do druhej 30 kvapiek Lavandinu a štipku modrej miky
- Následne na zmes striekame buď destilovanú vodu alebo ružovú vodu, prípadne 99% alkohol- ja som použila ružovú vodu a trochu alkoholu. Nelejeme! Striekame rozprašovačom.
- Keď má zmes konzistenciu asi ako vlhký piesok (drží pokope, ale stále je to piesok), vtláčame ju jednotlivo do polovičiek plastových gulí, spájame ich preplnené a pritláčaním zvyšnú zmes vytláčame von
- Necháme pár sekúnd vo forme, jemne poklepeme lyžičkou po obale, otvoríme najskôr jednu polovicu a potom druhú
- Necháme schnúť aspoň 24 hodín
Ak nemáte guľovú formičku, použite hocijakú silikónovú, aj na ľad napríklad.
Z tohto množstva mi vyšlo 12 bomb s priemerom 4cm, ale úplne, že presne 😀 tak si rovno ešte prisypte trošku sódy. Už po pár hodinách sú tvrdé a nerozsypajú sa.
Tak a idem ja pozametať ten sneh 😉
0 komentárov:
Zverejnenie komentára