Prášok na zuby s Myrhou



Zúbky, zúbky...

Už takmer rok používam doma vyrobenú zubnú pastu alebo prášok na zuby a môžem vám povedať, je to niečo neporovnateľné oproti bežnej komerčnej paste...zo začiatku je to trochu zvláštna chuť, ale keď si zvyknete už nebudete chcieť inú...tie kupované sú zrazu tak umelé a príšerne sladké. 
A verte mi nie je to až také náročné prejsť na túto zdravšiu variantu. 

Prášok na zuby ma výhody oproti paste v tom, že je vyrobený iba zo sypkých surovín a nepotrebuje konzervant. Ak niekto preferuje pastu, stačí si malé množstvo vopred zmiešat s vodou a použiť. 

Tu je recept:

  • Myrhu a soľ nasypeme do mažiara a dôkladne rozomelieme
  • Pridáme zvyšné suroviny vrátane olejčeka a poriadne tĺčikom premelieme a popremiešavame, aby sa najmä olejček premiešal s ostatnými surovanami a nezostal iba na jednom mieste v podobe hrudiek
  • Zmes nasypeme do vydezinfikovanej nádobky a uskladňujeme na suchom mieste 
Použitie je jednoduché. Na čistý vlhký kartáčik naberte malé množstvo prášku a umyte zuby. Prášok nepení, ale to pri čistení zubov vôbec nepotrebujeme.

O čistenie sa postará íl, xylitol aj soľ. Ak máte citlivé ďasná škoricu aj esenciálny olej vynechajte. 
A čo myrha? Tá sa používa pri zápaloch ústnej dutiny spôsobených baktériami a vírusmi, lieči malé vriedky a posilňuje zuby aj ďasná.

Čo poviete na túto kombináciu, vyskúšate? 😊

1 komentárov:

  1. Prasek na zuby je super... pravda ze jsem doted byla zvykla na herbadent pastu takze chutove mi to nedelalo zadny problem�� ale celkove jsem moc spokojena a dekuji ze muzu v droge4ce s kkidem vynechavat dalsi regal

    OdpovedaťOdstrániť