Jahodový Peeling s Ružovým Ílom a Jojobovými Korálkami




Stáva sa vám, že si vymyslíte recept, vrhnete sa naň a výsledok putuje do koša? Mne sa to teda pri všetkých mojich hokusoch- pokusoch stáva aj celkom pravidelne 😃 no a potom...potom príde ten moment, keď zmiešam niečo s niečím, primiešam ešte ďalšie niečo a je to waaaaau! A toto waaau je aj tento peeling na tvár!

Musím sa pochváliť, že konečne vychytávam miešanie emulzii (pre tých ,ktorí nevedia- emulzia je mix voda a olej v kombinácii s emulgátorom) a čoraz menej ich končí nešťastne oddelených. 

Tento peeling je veľmi jemný, nie je to ten tvrďas na báze soli alebo cukru, preto odporúčam hlavne na tvár. Jeho príprava nie je veľmi zložitá, ale ak ste začiatočník vo výrobe krémov, bude to o niečo zložitejšie.
Poďme naň!

Recept na 200ml: 


Postup:

  • Vydezinfikujeme si nádobky aj náradie, ktoré budeme používať a to buď min. 60%ntným alkoholom alebo povaríme vo vode.
  • Do jednej nádobky si odvážime vodu a hydrolát, do druhej kokosový olej, olivový olej a emulgačný vosk. Obe tekutiny zohrievame na 70 ℃ (max. 80℃)



  • Keď obe dosiahnu požadovanú teplotu, postupne vlievame vodu do olejov a miešame. Na urýchlenie chladnutia (aj miešania) použijeme studený vodný kúpeľ a penič mlieka (samozrejme kto má môže použiť mini mixéer na emulzie). Miešame až kým nám emulzia nevychladne na 40℃.


  • Odvážime si jahodový prášok a ružový íl a postupne vmiešavame. 


  • Nakoniec pridáme jojobové korálky, xylitol a konzervant. Poriadne premiešame, naplníme do uzatváreteľnej nádoby a máme hotovo!
Tento peeling je bomba! 

Jahodový prášok nie len, že skvele vonia, ale obsahuje aj vitamíny A a C, železo, fosfor a vápnik. Íl je bohatý na minerály a dokonale čistí pokožku.
Manuka Honey je kvetinová voda, ktorá má antiseptické, vyhladzujúce a liečivé účinky (i keď trochu sa obávam čo s ňou robí tá dosť vysoká teplota) 

Ak chcete peeling drsnejší pridajte obyčajný alebo trstinový cukor, prípadne mak alebo mleté marhuľové kôstky. Ak budete používať peeling výlučne na tvár, vyhla by som sa soli. 

V závere by som ešte chcela zhodnotiť "prírodnosť" tohto produktu, nakoľko sme si všetci už zvykli na nálepky prírodná kozmetika. 
Nie, tento produkt nie je prírodný! Je v ňom použitá voda v kombinácii s olejmi, preto je potrebné použiť konzervant. Emulgačný vosk sa dá nahradiť napr. kombináciou sójový lecitín a včelí vosk (pozor nie presne na gramy emulgačného vosku v recepte)

Avšak pre tých, ktorí si ešte stále myslia, že si kupujú prírodnú kozmetiku- ako krémy, šampón, kondicionéry... sklamem vás, ale nie je to tak. Nič z tohto sa nezaobíde bez konzervantu, pretože obsahuje vodu. Priepasť medzi prírodnou a neprírodnou kozmetikou nie je až taká úzka ako sa zdá, ale teraz je jednoduché označiť produkt za prírodný, pretože aj niektoré synteticky vyrábané zložky sú schválené rôznymi organizáciami a označené za prírodné, ale o tom už niekedy nabudúce 😊

Dajte vedieť ako sa vám recept páči a či vyskúšate 😉
Krásny zvyšok dňa všetkýýýým!

1 komentárov:

  1. Dobrý deň. Prosím vedeli by ste odhadnúť, v akom množstve by bolo vhodné použiť sójový lecitín a včelí vosk v tomto recepte? Ďakujem. :-)

    OdpovedaťOdstrániť