...because you just have to have vanilla in your christmas gifts! 😊
Before Christmas preparation:
apricot kernel oil (any other- olive, sunflower, almond...)
vanilla beans
dark glass bottle
knife
Pour your oil in dark bottle, add cut vanilla beans, put the bottle in pot with water, heat for one hour and let it set in dark place. (You can repeat the heating for 3 days)
Some people prefer not to heat the oil, but Christmas is here quit soon and we don´t have 3 weeks to wait for the infusion.
For this I used one vanilla bean per 100ml of apricot oil. I didn´t make vanilla infusion before, so I can´t tell now how strong it will be in few days, but I´ll inform you 😊
Can´t wait for vanilla whipped butters and lip balms! 😍
😍
...lebo vanilka na Vianoce nesmie chýbať 😊
Tak a vanilkové rožky tentokrát nebudú stačiť! haha
Predvianočná príprava na darčeky s vôňou vanilky je následovná:
marhuľový olej (hocijaký iný- slnečnicový, olivový, mandlový...)
vanilkové lusky
tmavá fľaša
nôž - See more at: http://isweetfresh.blogspot.sk/2016/11/macerat-vanilka-v-marhulovom-oleji.html#sthash.Vwm36Yu1.dpuf
Tak a vanilkové rožky tentokrát nebudú stačiť! haha
Predvianočná príprava na darčeky s vôňou vanilky je následovná:
marhuľový olej (hocijaký iný- slnečnicový, olivový, mandlový...)
vanilkové lusky
tmavá fľaša
nôž - See more at: http://isweetfresh.blogspot.sk/2016/11/macerat-vanilka-v-marhulovom-oleji.html#sthash.Vwm36Yu1.dpuf
...lebo vanilka na Vianoce nesmie chýbať 😊
Tak a vanilkové rožky tentokrát nebudú stačiť! haha
Predvianočná príprava na darčeky s vôňou vanilky je následovná:
marhuľový olej (hocijaký iný- slnečnicový, olivový, mandlový...)
vanilkové lusky
tmavá fľaša
nôž
Do tmavej flaše nalejeme olej, pridáme nakrájané vanilkové lusky, fľašu dáme do hrnca s vodou a zahrievame asi hodinku. (môžeme opakovať tri dni po sebe) Olej potom necháme odstáť na tmavom mieste.
Niekto preferuje macerovanie bez zohrievania, tu je však (jemná) časová tieseň, tak som sa rozhodla ho zohriať, aby sa vôňa rýchlejšie uvoľnila.
Ja som použila na 100ml marhuľového oleja- jeden vanilkový lusk, aká bude sila oleja ešte neviem, vanilkový macerát je pre mňa premiéra, tak sa pokúsim vás informovať o priebehu lúhovania 😊
Joooj už sa teším na tie voňavé masielka a balzamy 😍 - See more at: http://isweetfresh.blogspot.sk/2016/11/macerat-vanilka-v-marhulovom-oleji.html#sthash.Vwm36Yu1.dpuf
Tak a vanilkové rožky tentokrát nebudú stačiť! haha
Predvianočná príprava na darčeky s vôňou vanilky je následovná:
marhuľový olej (hocijaký iný- slnečnicový, olivový, mandlový...)
vanilkové lusky
tmavá fľaša
nôž
Do tmavej flaše nalejeme olej, pridáme nakrájané vanilkové lusky, fľašu dáme do hrnca s vodou a zahrievame asi hodinku. (môžeme opakovať tri dni po sebe) Olej potom necháme odstáť na tmavom mieste.
Niekto preferuje macerovanie bez zohrievania, tu je však (jemná) časová tieseň, tak som sa rozhodla ho zohriať, aby sa vôňa rýchlejšie uvoľnila.
Ja som použila na 100ml marhuľového oleja- jeden vanilkový lusk, aká bude sila oleja ešte neviem, vanilkový macerát je pre mňa premiéra, tak sa pokúsim vás informovať o priebehu lúhovania 😊
Joooj už sa teším na tie voňavé masielka a balzamy 😍 - See more at: http://isweetfresh.blogspot.sk/2016/11/macerat-vanilka-v-marhulovom-oleji.html#sthash.Vwm36Yu1.dpuf
...lebo vanilka na Vianoce nesmie chýbať 😊
Tak a vanilkové rožky tentokrát nebudú stačiť! haha
Predvianočná príprava na darčeky s vôňou vanilky je následovná:
marhuľový olej (hocijaký iný- slnečnicový, olivový, mandlový...)
vanilkové lusky
tmavá fľaša
nôž
Do tmavej flaše nalejeme olej, pridáme nakrájané vanilkové lusky, fľašu dáme do hrnca s vodou a zahrievame asi hodinku. (môžeme opakovať tri dni po sebe) Olej potom necháme odstáť na tmavom mieste.
Niekto preferuje macerovanie bez zohrievania, tu je však (jemná) časová tieseň, tak som sa rozhodla ho zohriať, aby sa vôňa rýchlejšie uvoľnila.
Ja som použila na 100ml marhuľového oleja- jeden vanilkový lusk, aká bude sila oleja ešte neviem, vanilkový macerát je pre mňa premiéra, tak sa pokúsim vás informovať o priebehu lúhovania 😊
Joooj už sa teším na tie voňavé masielka a balzamy 😍 - See more at: http://isweetfresh.blogspot.sk/2016/11/macerat-vanilka-v-marhulovom-oleji.html#sthash.Vwm36Yu1.dpuf
Tak a vanilkové rožky tentokrát nebudú stačiť! haha
Predvianočná príprava na darčeky s vôňou vanilky je následovná:
marhuľový olej (hocijaký iný- slnečnicový, olivový, mandlový...)
vanilkové lusky
tmavá fľaša
nôž
Do tmavej flaše nalejeme olej, pridáme nakrájané vanilkové lusky, fľašu dáme do hrnca s vodou a zahrievame asi hodinku. (môžeme opakovať tri dni po sebe) Olej potom necháme odstáť na tmavom mieste.
Niekto preferuje macerovanie bez zohrievania, tu je však (jemná) časová tieseň, tak som sa rozhodla ho zohriať, aby sa vôňa rýchlejšie uvoľnila.
Ja som použila na 100ml marhuľového oleja- jeden vanilkový lusk, aká bude sila oleja ešte neviem, vanilkový macerát je pre mňa premiéra, tak sa pokúsim vás informovať o priebehu lúhovania 😊
Joooj už sa teším na tie voňavé masielka a balzamy 😍 - See more at: http://isweetfresh.blogspot.sk/2016/11/macerat-vanilka-v-marhulovom-oleji.html#sthash.Vwm36Yu1.dpuf
...lebo vanilka na Vianoce nesmie chýbať 😊
Tak a vanilkové rožky tentokrát nebudú stačiť! haha
Predvianočná príprava na darčeky s vôňou vanilky je následovná:
marhuľový olej (hocijaký iný- slnečnicový, olivový, mandlový...)
vanilkové lusky
tmavá fľaša
nôž
Do tmavej flaše nalejeme olej, pridáme nakrájané vanilkové lusky, fľašu dáme do hrnca s vodou a zahrievame asi hodinku. (môžeme opakovať tri dni po sebe) Olej potom necháme odstáť na tmavom mieste.
Niekto preferuje macerovanie bez zohrievania, tu je však (jemná) časová tieseň, tak som sa rozhodla ho zohriať, aby sa vôňa rýchlejšie uvoľnila.
Ja som použila na 100ml marhuľového oleja- jeden vanilkový lusk, aká bude sila oleja ešte neviem, vanilkový macerát je pre mňa premiéra, tak sa pokúsim vás informovať o priebehu lúhovania 😊
Joooj už sa teším na tie voňavé masielka a balzamy 😍 - See more at: http://isweetfresh.blogspot.sk/2016/11/macerat-vanilka-v-marhulovom-oleji.html#sthash.Vwm36Yu1.dpuf
Tak a vanilkové rožky tentokrát nebudú stačiť! haha
Predvianočná príprava na darčeky s vôňou vanilky je následovná:
marhuľový olej (hocijaký iný- slnečnicový, olivový, mandlový...)
vanilkové lusky
tmavá fľaša
nôž
Do tmavej flaše nalejeme olej, pridáme nakrájané vanilkové lusky, fľašu dáme do hrnca s vodou a zahrievame asi hodinku. (môžeme opakovať tri dni po sebe) Olej potom necháme odstáť na tmavom mieste.
Niekto preferuje macerovanie bez zohrievania, tu je však (jemná) časová tieseň, tak som sa rozhodla ho zohriať, aby sa vôňa rýchlejšie uvoľnila.
Ja som použila na 100ml marhuľového oleja- jeden vanilkový lusk, aká bude sila oleja ešte neviem, vanilkový macerát je pre mňa premiéra, tak sa pokúsim vás informovať o priebehu lúhovania 😊
Joooj už sa teším na tie voňavé masielka a balzamy 😍 - See more at: http://isweetfresh.blogspot.sk/2016/11/macerat-vanilka-v-marhulovom-oleji.html#sthash.Vwm36Yu1.dpuf
0 komentárov:
Zverejnenie komentára